Фото без опису21 лютого 2018 року учні 10-11 класів та вчителі відвідали Чернігівський драматичний театр імені.Т.Г.Шевченка. Цього разу переглянули докудраму ,,Вій'' за мотивами М.В.Гоголя.

    Докудрама «Вій» – це креативне втілення режисером-постановником, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим п’єси сучасного українського драматурга Наталі Ворожбит. Використавши фольклорну гоголівську фабулу, вона майстерно переносить сюжетні події твору у сьогочасну реальність.

     Учні гімназії з захопленням споглядали  як  двоє французів приїздять в Україну на гостини до своєї «інтернет-знайомої» Оксани і несподівано опиняються у вирі неймовірних подій, які почасти знаходяться за межею об’єктивного мислення, але торкаються потаємних духовних глибин, де приховані відповіді на сакральні питання: Чому так живемо?.. Який спадок залишаємо?.. Чи вміємо каятися, прощати і просити прощення… і не лише для своєї душі?.. Сюжетна лінія всіх спонукала  замислитися над важливими питаннями буденного життя.

    Докудрама залишила всіх під враженнями, її переглядом  гімназисти Гончарівського розділили радість новини про присудження щорічної Премії імені Леся Курбаса заслуженому артисту України Андрію Рінатовичу Бакірову за постановку  вистави «Вій. Докудрама» Наталі Ворожбит за мотивами повісті М.Гоголя.