Фото без опису  

      У приміщенні  відділу освіти Гончарівської селищної ради 18 квітня 2018 року відбувся семінар-тренінг на тему «Гендерні відмінності у прагненні до особистісного зростання». Тренінг відкрила начальник відділу освіти Гончарівської селищної ради Валентина Примак, яка відзначила, що на сьогодні проблема особистісного зростання є актуальною як для чоловіків, так і для жінок. Феномен особистісного зростання тісно пов’язаний з прагненням до самоактуалізації, самоздійснення, самореалізації і виражається в успішності людини в суспільстві, у комунікативних компетентностях. Особливо актуальним є питання про необхідність створення конкретних умов до самореалізації, розвитку творчого потенціалу, мотивації до особистісного зростання.

            З доповіддю про формування комунікативної компетентності і особистісного зростання в умовах Нової української школи виступила Наталія Баришовець, методист відділу керівних кадрів та координації діяльності методичних кабінетів (центрів), яка наголосила на тому, що це питання  є одним із пріоритетів освіти, адже молодший шкільний вік є важливим етапом соціалізації і розвитку комунікативних умінь і є ключем до успішної майбутньої діяльності дитини.  

            Практичний психолог Гончарівської гімназії Лариса Лобакіна висвітлила тему гендерних особливостей уявлень про самоактуалізацію особистості. Відмітила відмінності між образами самоактуалізованих  жінки та чоловіка у свідомості чоловіків та жінок. Ці відмінності стосуються інтелектуальної сфери, соціальної активності, уявлень про шляхи побудови кар’єри.

             І, звісно, процес самоактуалізації та особистісного зростання – це процес тривалий. Він вимагає багато часу, зусиль та роботи над собою. Тому, як навчитися правильно поводитися в різних життєвих ситуаціях, навчитися розуміти оточуючих і спілкуватися з ними, здобути або відновити впевненість у собі, своїх силах і можливостях, знайти внутрішню гармонію і спокій, або подолати власні страхи, нам провела чудовий тренінг Олена Антоненко - методист Центру практичної психології і соціальної роботи.

           Усі присутні були задоволені, отримали багато позитивних емоцій та висловили побажання щодо продовження серії таких семінарів-тренінгів.