Фото без опису

Знаю! Дію! Захищаю!

З метою розширення правових знань учнів у рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право», відбулася зустріч учнів 9-10 класів Гончарівської гімназії та Смолинської ЗОШ І-ІІ ступенів Гончарівської селищної ради  з представниками Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Людмилою Кузьміною та Світланою Тряновою.

Захід відкрила начальник відділу освіти Гончарівської селищної ради Валентина Примак, яка привітала присутніх та наголосила на тому, що Указом Президента України Петра Порошенка 2018 рік став Роком реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який  покликаний підвищити рівень поінформованості українців про їхні права та способи їх активного захисту.

Начальник Управління державної реєстрації нормативно-правових актів правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Людмила Кузьміна звернула увагу присутніх на те, що мета проекту - дати українцям знання про свої права і практичні навички того, як ці права реалізовувати та захищати, формувати правову культуру та свідомість у суспільстві.

Школярі активно включилися в бесіду  і цікавилися практичними питаннями щодо реалізації своїх прав, гарантованих міжнародним та національним законодавством.

Для закріплення здобутих знань начальник відділу систематизації законодавства правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Світлана Трянова провела правову гру «Юний знавець права». Учні приємно вразили своїми знаннями: вони правильно називали права,  гарантовані нам Конституцією, та права дітей, які найчастіше  порушуються в Україні.

А після проведеного заходу мешканці селища Гончарівське мали змогу отримати безкоштовну консультацію кваліфікованого юриста Андрія Баглая.

Говорили про порядок оформлення спадщини, права власності на будинок і землю, отримання повторних документів через органи державної реєстрації та інші особисті питання.

Відділ освіти Гончарівської селищної ради