Фото без опису 

   В м. Сновськ відбувся VIII обласний фольклорний фестиваль – конкурс імені Василя Полевика. Село Займище Сновського району – батьківщина Василя Полевика, відомого всій Україні фольклориста. 

   Усе своє життя він присвятив народній українській пісні: подорожуючи Сіверським краєм, він збирав пісні — записав близько чотирьох з половиною тисяч творів, робив аранжування та влаштовував концерти й фестивалі. В грудні минулого року виповнилось 90 років із дня його народження. Тож фестиваль розпочався із вшанування пам’яті Василя Полевика.

   В Сновську, в Будинку культури, протягом кількох годин  змагалися фольклорні ансамблі з усієї області. Кожен із двадцяти семи колективів представляв не просто пісню, а елемент обрядової народної творчості.

     Фольклорний ансамбль «Писанка» Гончарівської школи мистецтв вперше був запрошений на такий  відомий і поважний конкурс.

Учасники отримали велике задоволення від побаченого. Виступ «Писанки» глядачі дуже гарно сприймали і  дарували щедрі аплодисменти.

      Висловлюємо велику подяку Гончарівському селищному голові Руднику Віталію Миколайовичу та начальнику відділу освіти Гончарівської селищної ради Примак Валентині Михайлівні за підтримку в організації поїздки.

 

Харченко О.М., директор

Гончарівської школи мистецтв