Фото без опису 

Стартував обласний національно-патріотичний захід 

«Я-патріот»

    На базі 1 окремої танкової Сіверської бригади  оперативного командування  «Північ» Сухопутних військ України  стартував  обласний національно-патріотичний збір «Я-патріот».

       Цього року  близько 200 юнаків допризовного віку з усієї  Чернігівщини  протягом трьох днів відчують яке  на смак армійське життя та справжню військову службу: проживатимуть у казармених умовах,  проходитимуть теоретичні та практичні навчання із військової та тактичної підготовки, братимуть участь у спортивних  змаганнях, переглядатимуть історичні фільми.  Продемонструють юнаки свою фізичну підготовку – біг на 100, крос на 1000 метрів, підтягування. А також на всіх чекає набуття навичок вправлятися зі зброєю – метання гранати та стрільба на справжньому військовому полігоні з автомата Калашникова. Гончарівську громаду представляє команда юнаків Гончарівської гімназії на чолі з учителем фізичної культури Володимиром Бедою.

           Урочисте відкриття змагань розпочали із покладання квітів до меморіалу загиблим військовим  під час  відбиття  російської  агресії на Сході України.

    Учасників змагань вітали заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, директор Департаменту сім"ї, молоді та спорту облдержадміністрації  Ніна Лемеш, тимчасово виконуючий обов’язки командира 1 окремої танкової Сіверської бригади Олег Гуменний.

      Всі юнаки  приїхали з гарним настроєм, налаштовані отримати перемогу в змаганнях та задоволення від заходу, який дасть  можливість учнівській молоді  не лише теоретично, а й на практичному рівні випробовувати свої навики у сфері військової та  фізичної підготовки. Крім того, спілкування та спільні заняття з військовослужбовцями 1 окремої танкової Сіверської бригади  в таких умовах, не аби як підіймають авторитет військової служби в Україні.

За інформацією відділу освіти

Гончарівської селищної ради