Фото без опису                 СІМЕЙНІ ФОРМИ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ

        Основними напрямками реформування державної системи захисту прав дітей в Україні є розвиток сімейних форм виховання. 

      Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання і спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні батьки беруть дітей на власну житлову площу за наявності відповідних побутових умов.

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, та бере на виховання і спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (але не більше10 дітей, враховуючи рідних.

     Патронатні вихователі. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною або її батьками складних життєвих обставин. Термін перебування дитини в патронатній сім’ї не перевищує 3 місяців (в особливих випадках може бути подовжений до 6 місяців). Патронатні вихователі отримують плату за час перебування дитини в сім’ї та матеріальну допомогу на дитину.

               Прийомні батьки та батьки-вихователі є законними представниками дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, несуть персональну відповідальність за їх життя і здоров’я та обов’язково проходять підготовку з метою підвищення батьківського потенціалу.

            Якщо Ви бажаєте прийняти на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, підтримати її, надати сімейне тепло, любов та затишок, звертайтеся до Гончарівської селищної ради (смт. Гончарівське, вул. Танкістів 11), Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (м. Чернігів, вул. Шевченка 21), Чернігівської райдержадміністрації (м.Чернігів, вул. Шевченка 48).