Фото без опису     

       Одним із пріоритетних напрямів роботи  Гончарівської селищної ради є вирішення питань у сфері благоустрою населених пунктів.  У 2017 році в селищі  запроваджено роздільний спосіб збирання твердих побутових відходів. Для цього придбано і встановлено відповідні контейнери.  Мешканці селища з розумінням  віднеслися до сортування сміття і всю поліетиленову тару викидають у спеціальні  контейнери.

    Слід зазначити, що різноманітні види пластичного матеріалу оточують нас всюди. Сьогодні вони незамінні для  упаковки, що і викликає одну з найактуальніших екологічних проблем - проблему утилізації пластикової тари. Звичайні пластики, або полімери, практично не розкладаються в природних умовах і проблема відходів  загострюється через низьку швидкість їхнього розкладання.

    Для вирішення питання утилізації даних відходів у Гончарівській  громаді закупили прес  і почали використовувати його для пресування пластикової тари. Цей процес потребує певних затрат праці, а також коштів. Усі пляшки сортуються з кольором, звільняються від закруток, після чого готуються до пресування. Потім  зпресований  пластик буде відтранспортовано до м. Чернігова, де  буде реалізовано  для подальшого використання, як вторинної сировини. Всю відповідальність за весь процес сортування та пресування пластику взяли на себе працівники КП «Гончарівске» Михайло Авраменко та Федір Вовк.

       А тримати в  чистоті центральні вулиці селища, вчасно прибрати їх від осіннього падолисту та необережно викинутого сміття вдається працьовитим рукам  Галини та Ірини Михальчук і Тамари Дешко.  Щодня з раннього ранку вони  забезпечують  належний санітарний стан  вулиць  заради чистого та безпечного довкілля.

     Завдяки  старанності та налагодженій систематичній роботі хоч і незначної  кількості працівників,  вулиці Гончарівського приваблюють чистотою та порядком.

    Гончарівська селищна рада, КП «Гончарівське»  просять усіх жителів та гостей  селища, цінувати працю інших! Не залишати сміття у місцях громадського користування, не викидати інші відходи у контейнери з пластиком, оскільки для цього є окрема тара. Будьмо уважними і вимогливими до себе!

  Пам’ятаймо, що ми маємо один спільний дім – наше рідне селище  Гончарівське!  І кожен в ньому дбайливий господар!