Фото без опису                           

                                                                «Швидше всього наздоганяє

та небезпека, яку зневажають»

                                                                                          Публіцій Сір

        Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці дітей до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Все це життєво необхідно вимагає озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров'я. Тому виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою.

       В навчальних закладах Гончарівської громади з 5 по 10 листопада триває «Тиждень  знань з основ безпеки життєдіяльності». Основна його мета  - допомогти сформувати в учнів свідоме розуміння цінності власного життя та здоров'я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.

      В плані заходів мають місце рольові ігри для учнів, хвилинки дискусії на теми: «Будь обережним на вулиці і вдома», «Поводження з небезпечними предметами», «Вогонь-друг, вогонь - ворог», бесіди на теми правил безпеки та інше. Для батьків працює консульпункт «Як зберегти здоров’я дітей» .

     «Та успішне втілення поставлених завдань, можливе тільки при поєднанні зусиль при проведенні уроків, виховних годин та позакласних практичних заходів. Це дозволяє учням ефективно оволодіти основами знань про здоровий спосіб життя, формувати правила безпечної поведінки та дотримання їх у різних життєвих ситуаціях», - наголошує директор гімназії Ніна Рудник.

      Саме така зустріч відбулася сьогодні в Гончарівській гімназії  з працівниками пожежно-рятувальної служби в/ч А1815.  Пожежники розповіли гімназистам про специфіку пожежно-рятувальної служби, про роботу, яка не схожа на жодну іншу, бо вимагає особливих знань та вмінь і готовності в будь-яку хвилину прийти на допомогу людям, які потрапили в біду. Діти не приховува­ли ці­­кавості і приємних вражень від побаченого, адже  вони дізналися  ба­­гато цікавого та корисного, а також наочно побачили і  зрозуміли, на­скільки важливо дотримуватися правил безпе­чної поведінки в повсякденному житті, щоб  уникнути різного роду надзвичайних ситуацій.     

         На завершення заходу діти ознайомилися з роботою пожежно-рятувальної  техніки, почули про будову і те­­хнічні характеристики пожежного автомобіля, пожежники продемонстрували спеціальний одяг та спорядження, за допомогою якого вони ліквідовують наслідки пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Також рятувальники продемонстрували як з  автоцистерни подається вода на гасіння пожежі, діти мали змогу відчути себе справжніми рятувальниками.

       Педагогічний колектив вдячний командуванню військової частини за співпрацю в проведенні  навчально-практичних  заходів  з дітьми з питань особистої безпеки та захисту власного життя.

                                                                      Хто попереджений – той захищений!