При сплаті податків уточніть реквізити бюджетних рахунків

 

     Звертаємо увагу платників податків, що у зв’язку із запровадженням Державною казначейською службою України (далі - Казначейство) централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, з 02.07.2018 діють нові рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів, відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).

        Платникам податків для забезпечення повноти та своєчасності розрахунків з бюджетами у розрахункових документах на сплату податків, зборів та митних платежів необхідно зазначати реквізити нових рахунків.

       Разом з тим, кошти, які сплачуватимуться платниками податків на рахунки зі старими реквізитами, не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження. За даними Головного управління Державної казначейської служби у Чернігівській області, за період з 11.09.2018 по 16.10.2018 було повернуто 1549 платіжних документів на загальну суму 3792,8 тис. грн., з 17.10.2018 по 20.11.2018 повернуто 527 платіжних документів на загальну суму  1651,3 тис. гривень.

       Отже, для упередження порушень чинного законодавства щодо своєчасності та повноти сплати податків, недопущення втрат бюджету та виникнення податкового боргу, платникам податків необхідно звернути увагу на правильність заповнення реквізитів рахунків у розрахункових документах. Адже, це впливає на своєчасність та повноту зарахування сплачених сум у відповідних інтегрованих картках платників податків та дозволяє уникнути неправомірного боргу та штрафних санкцій.

         Інформацію щодо реквізитів нових рахунків можна отримати у Центрі обслуговування платників за місцем сплати податків, в органах ДФС, на суб- сайті територіальних органів ДФС України в рубриці «Бюджетні рахунки», а також на офіційних Веб-сторінках головних управлінь Державної казначейської служби України.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області