Фото без опису   

           25 січня 2019 року за участі  відбулися загальні збори представників громадян  у Смолинському старостинському окрузі Гончарівської територіальної громади.

      В роботі зборів взяв участь заступник голови Чернігівської районної ради Володимир Поліщук, директор ТОВ " ЗЕРНО-ЗЛАТО" Андрій Ткаченко,  дільничний офіцер поліції Валерій Труш, територіальний менеджер філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Вікторія Ткаченко, керівники установ та організацій громади.

      Виконуючий обов’язки старости  Іван Смирнов  прозвітував  перед мешканцями старостинського округу про виконану роботу за минулий рік, зокрема вказав на конкретні справи:

     1. Виготовлено проектно-кошторисну документацію  на встановлення твердопаливних котлів у Смолинському будинку культури.

  1. Реалізовано  в с.Смолин та   с.Козероги  проекти по вуличному освітленню на загальну суму 886522,12 грн.

      3. Закуплено і встановлено дорожні знаки в с. Смолин – 199972,93 грн. та с.Козероги – 60999,93 грн. та проведено, частково, ремонт дорожнього покриття населених пунктів.

      4. Закуплено холодильне обладнання в дитячий навчальний заклад  «Веселка».

  1. На стадії реалізації проект по встановленню твердопаливних котлів в Смолинській ЗОШ І-ІІ ст.

Робота  в.о.старости  визначена громадою на «добре».

      Перед присутніми виступив заступник голови районної ради Володимир Поліщук, який  зупинився на питаннях функціонування Смолинського торфобрикетного заводу ДП «Чернігівторф», реформування  медичної сфери,  в тому числі, підписання декларацій із  сімейним лікарем та проблемних питаннях фінансування  вторинної ланки медичної галузі  та інше.

           Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Валерій Труш.

        Про зміни до правил надання  послуг  поштового зв’язку розповіла Вікторія Петренко - територіальний менеджер філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта».  Від мешканців громади надходило багато зауважень та пропозицій щодо отримання поштових послуг. Прийнято звернення до Президента України  Петра Порошенка,  щодо  припинення  поштової реформи і відновлення відділень поштового зв'язку.

          В обговорені питань життєдіяльності громади головні питання широко  розкрив   Гончарівський селищний голова Віталій Рудник, який окреслив перспективи роботи на 2019 рік по Смолинському старостинському  окрузі та зупинився на загальних результатах роботи  Гончарівської об’єднаної територіальної громади.

         Про орендну плату за земельні паї, їх переоформлення та інші питання землекористування   проінформував присутніх директор ТОВ «Зерно-Злато» Андрій Ткаченко.

         У ході зборів громадянами порушено ряд проблемних питань:  встановлення платіжного терміналу,  зміни графіку руху поштового пересувного відділення,  затримка, або взагалі  недоотримання передплачених періодичних видань, проведення ремонту в приміщенні поштового відділення, встановлення поручнів на мосту,   проходження автобусів Чернігів-Гончарівське через центр с.Смолин та інше.

На загальних зборах  затверджені ставки місцевих податків на 2019 рік на рівні минуло року.