Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу. А чи знають наші діти, які в них права та обов’язки?

  Дошкільний вік – це початкова ланка системи освіти та найбільш сприятливий період для формування моральних якостей особистості як основи правової компетентності громадян.

  З метою ознайомлення  дітей зі своїми правами та обов’язками вихователі закладів дошкільної освіти  Гончарівської громади постійно долучаються до реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право», проводять заняття, бесіди, ігри, які спрямовані на ознайомлення дітей з правами, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини. 

    Зокрема, Коплак Уляна Володимирівна, вихователь старшої групи ЗДО «Лісова казка», провела чудову розвагу для дітей старшого дошкільного віку «Маємо право на дозвілля».  На святі діти  не тільки закріпили та отримали нові елементарні знання та уявлення про права дитини, а й ще чудово провели час: побували в кінозалі, пограли в різноманітні спортивні ігри, допомагали Попелюшці виконати завдання. Загалом, усі малюки отримали масу яскравих позитивних емоцій та вражень. Химич Любов Михайлівна, вихователь середньої групи ЗДО «Лісова казка», разом з дітьми поринули у світ казок, де Колобок, Коза-Дереза, Червона Шапочка та Півник  інформували їх  про свої права, навчали, як ці права захищати, давали зрозумілі поради, як діяти, коли права порушують. А діти молодшої групи разом зі своєю вихователькою Матюшею Інною Миколаївною та лікарем Ай-Болить ознайомлювали Незнайку з правилом «Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати», що викликало у дітей бажання вести здоровий спосіб життя та виховувати повагу до медичних працівників.

    Щастя малюків, сонячні усмішки на їхніх обличчях цілковито в наших руках – у руках педагогів і батьків. Ми, дорослі, відповідальні за щасливе майбутнє дітей, за здійснення їхніх мрій і сподівань. Тож, давайте зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради їхнього майбутнього.

 

Відділ освіти Гончарівської селищної ради