Фото без опису  

    9 березня відзначається 205-річчя від дня народження Великого Кобзаря. Великий український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч  Тарас Григорович Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу. 

Тож, з нагоди ювілею із щирим серцем та великою пошаною 11 березня у Смолинській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся день вшанування Тараса Шевченка.

      «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», -  цими пророчими рядками Василя Симоненка розпочався захід. Ведучі нагадали присутнім найважливіші події з життя Кобзаря.

Учні школи відвідали заочну екскурсію «Шевченко – письменник, художник, громадський діяч і просто Людина», провели читання та конкурс декламаторів його поезії, а закінчили урочистості флешмобом «Ми шануємо генія…»

      Для всіх поколінь Шевченкові поезії будуть актуальними завжди, адже написані людиною, яка поєднувала в собі геніальність і простоту водночас, і не помітити великої любові поета до України просто неможливо. Шануймо мислителя і пророка, поета, художника, борця за волю нашої держави і завжди пам’ятаймо його заповіти!

   За інформацією відділу освіти