22 березня 2019 року приміщення Гончарівської гімназії засвітилося посмішками учнів  та вчителів, які зібралися на святі «Обдаровані діти – наша гордість». Присутніх переповнювали хвилюючі та радісні почуття, адже всі прийшли вшанувати талановиту, обдаровану молодь та їх наставників. Привітати тих, хто успішно, результативно підкорював цього навчального року інтелектуальні та творчі вершини.

        Гордість за  молоду творчу еліту  гімназії прийшли розділити Гончарівський   селищний голова Віталій Рудник, директор ТОВ «ЗЕРНО-ЗЛАТО» Андрій Ткаченко, староста села Смолин Іван Смирнов, начальник відділу освіти Гончарівської селищної ради Валентина Примак, вчителі та батьки учнів.

         У вітальному слові Віталій Миколайович подякував усім учням, які завдяки досвіду, вмінню, що вкладають у них учителі, досягнули такого високого рівня, учителям гімназії за їх плідну працю та батькам,  які надихають своїх дітей та підтримують. «Обдаровані діти – то краса і гордість України. А досягнення вершини успіху насамперед залежить від працьовитості, старанності, наполегливості учнівської молоді, адже саме школа відчиняє двері в чудовий світ творчості», - зазначив голова селищної ради.

            З вітальним словом до присутніх звернулася Валентина Примак, яка відмітила, що учні гімназії мають потужний творчий та інтелектуальний потенціал. Це доводять результати Всеукраїнських, обласних та районних етапів учнівських предметних олімпіад, творчих та інтелектуальних конкурсів. Вона побажала подальших успіхів та творчих досягнень. Добра і миру, щастя і здоров’я, невичерпної енергії.

           Директор гімназії Ніна Іванівна Рудник наголосила, що у закладі створені належні умови для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її схильностей та природних задатків, підвищення інтересу  до поглибленого вивчення предметів. 

         Свято обдарованих дітей супроводжувалося концертом. Зал щиро вітав винуватців урочистостей – обдарованих дітей та їхніх педагогів, які ростять,  виховують і підтримують  таку талановиту юнь.
        Сьогоднішні перемоги школярів є стартовим майданчиком для творчого, інтелектуального та духовного зросту. Попереду нові відкриття і здійснення мрій. Обдаровані діти – це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна еліта держави. Їм відкривати всесвітні таємниці, сягати нових вершин, розбудовувати рідну країну. Їм бути господарями на цій землі. Їм належить майбутнє. Хай же буде воно щасливим!