Фото без описуВесною приходить до нас одне з найвеличніших християнських свят — Великдень. До нього готуються заздалегідь. Готуються також до цього величного свята і у Гончарівській гімназії. Учитель початкових класів Ліана Приліпко  провела чудовий майстер-клас «Дивовижний світ писанки» для учнів початкових класів.

     Учитель розказала історію виникнення писанок, як символу весняного відродження природи і відродження життя на землі,  ознайомилися із значенням сакральних символів, кольорів, що писалися на писанках. Разом з учнями пригадали народні звичаї і традиції святкування Пасхи. Діти пригадували великодні вірші та легенди про свято.

Діти із задоволенням взяли до рук олівці, спеціальні писачки, підготовлені до розпису писанки, їх зразки і захоплено виводили цікаві візерунки.    Піднесений настрій мав кожен, хто в руках тримав гарну розписану писачком великодню писанку.

    Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". Пам’ятаймо звичаї і традиції свого народу. Бережімо писанку, вона є нашим символом і оберегом від зла!

Весна розквітла наче казка,

І сяє сонцем височінь небес.

Вітаю з світлим святом Пасхи!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!