Фото без опису               Саме так називається акція, яка щорічно проводиться з iнiцiативи  Державного агентства лісових ресурсів за підтримки Мiнiстерства освіти та науки в ycix лісових підприємствах України. Акція стартувала з 21 березня 2018 року, у Міжнародний день лісів, і тривала  протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначався 21 квітня.

Варто зазначити, що Міжнародний день лісів започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Щороку він проходить під різними гаслами. У 2019 році він відбувався під гасломЛіси та освіта” з меседжем “Учись любити ліс”.

Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі. Важливо надати можливість учнівській молоді, представникам громадськості та загалом всім бажаючим взяти участь у створенні лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі.

До акції долучилася і Гончарівська обєднана територіальна громада. Працівники Гончарівської селищної ради на чолі з головою Віталієм Рудником та апаратом Чернігівської районної ради на чолі з головою Олександром Ларченко та депутатським корпусом активно працювали над посадкою лісу. Працівники Державного підприємства «Чернігівський військовий лісгосп» підготували під посадку два з половиною гектара землі, підготували відра з посадковим матеріалом та під чітким керівництвом директора військового лісгоспу Володимира Бригинця провели інструктаж.

Активну участь у акції брали гончарівські освітяни. Педагогічні та учнівські колективи Гончарівської гімназії та Смолинської ЗОШ І-ІІ ступенів на чолі з директорами Ніною Рудник та Валентиною Волощенко подбали про чистоту лісу, адже ліс завжди гостинно зустрічає всіх, хто приходить до нього у гості, проте потрібно не забувати, що час від часу його потрібно доглядати.

Нехай цей лiс буде тією цеглиною, яку вони поставили для майбутнiх поколiнь! Мимоволi пригадуються слова вiрша Максима Рильського, який людське достоїнство узалежнює вiд вмiння шанувати та любити лiсовi багатства:

Той, хто любить паростки кленовi,

Хто дiброви молодi ростить,

Той достоїн людської любови,

Бо живе й працює для століть.