Фото без опису     

     Протягом квітня 2019 року  за ініціативи бібліотекаря Гончарівської гімназії Ольги Пасіки було проведено акцію зі збору макулатури «Зроби добро». Ольга Олексіївна разом з учнями 6-го класу Виноградним Артемом, Вініченком Максимом та Громом Максимом назбирали біля 500 кг макулатури. Кошти від збору макулатури  підуть на поповнення бібліотечного фонду художньою літературою, науково-популярною та енциклопедичною літературою. 

     Метою акції було розвинути у дітлахів еко мислення, спрямоване на збереження природи, на збереження природних ресурсів, шляхом збору макулатури та подальшої її переробки для потреб людей, поповнення шкільної бібліотеки новими сучасними виданнями художньої, науково–популярної, енциклопедичної літератури, залучення учнів до читання шляхом популяризації нових надходжень до шкільної бібліотеки виховання в учнів інформаційної культури, любові до книги, культури читання, розвитку пізнавальних інтересів і здібностей та почуття відповідальності, доброти. І схоже задум вдався, адже учні активно долучилися до заходу. Навіть наймолодші школярі несли повні пакунки відпрацьованого паперу.

     Пам’ятайте: 100 кг макулатури – зберігає 1 дерево. Тому ми повинні ощадливо використовувати продукцію з деревини та паперу, аби уповільнити процес винищення дерев. Про це дітям розповідають педагоги та організатори еко проектів.