Фото без опису     

     33 роки тому  26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю й душі мільйонів громадян.

 Аварія на ЧАЕС — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі. 

       Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

      25 квітня 2019 року в Гончарівській  гімназії пройшов виховний захід 

« Гірчить Чорнобиль крізь роки», присвячений річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Захід почався з виступу учнів 5-9 класів, які познайомили учнів гімназії з масштабами трагедії, читали вірші та виконали пісню «Біль Чорнобиля», переглянули фільм. Протягом дня в класах пройшли виховні години  «Біль і крик душі під знаком Чорнобиля». 

    Проведені заходи, присвячені 33–й річниці Чорнобильської трагедії, покликані пробудити в дітей чуйність, милосердя, уміння співчувати, дбайливо ставитись до навколишнього середовища. дарувати своє тепло й любов іншим, щоб ніколи не було таких Чорнобилів, які нависають чорними крильми над людським майбутнім...