Фото без опису

 26 квітня жителі Гончарівської громади вшановували пам'ять жертв найстрашнішої  катастрофи ХХ-го століття, всіх, хто рятував нас від пекучого полум’я та страшних наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Проходять роки… Та біль Чорнобильської катастрофи ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках.

   Мабуть, в Україні немає жодного населеного пункту, де б не було меморіалу, пам’ятника чи  знаку, що засвідчує нашу пам'ять про Чорнобильську трагедію. Це своєрідні дзвони, що нагадують про людський подвиг.   Біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» зібралися всі бажаючі висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто ціною свого життя захищав майбутнє. Грамотами та грошовими винагородами Гончарівський селищний голова Віталій Рудник відзначив ліквідаторів, дружин ліквідаторів аварії та  потерпілих від аварії. 

    На виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління  були спрямовані заходи, проведені також  в закладах культури. В Смолинському будинку культури та Жеведському клубі-бібліотеці відбулися тематично-виховні заходи "Гірчить Чорнобиль крізь роки" та була представлена фотовиставка "Зона відчуження".