Фото без опису

Вишивання моє, вишивання…
 Чорний – сум, а червоний – кохання.
 Синій – небо, зелений – буття.
 Вишиванка – це наше життя!

 

      Всесвітній день вишиванки – чудове, самобутнє свято української культури, яке відзначається у третій четвер травня. Цьогоріч воно припало на 16 травня.

     Започаткувала акцію «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

     Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – вдягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, це свято має глибокий зміст. По всьому світу об'єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У цей день варто пам'ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

       Традиційно у Гончарівській гімназії, як і у всій Україні, відзначають Всесвітній день вишиванки. І цього року учні та вчителі долучилися до акції “Одягни вишиванку”. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось одягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і  учнів різних класів.

     Напередодні гімназисти взяли участь в акції «Вишиванка дітям зони АТО». 10 виробів (костюми, сорочки, сукні) принесли учні для своїх однолітків Луганської та Донецької областей. Серед них Висоцькі Ельдар та Арсеній, Селяк Анжела, Кулик Аріна, Дашко Максим, Буренок Максим, Калита Олександра, Барбаш Ілля.

      На завершення свята учні  провели  флешмоб «Це моя Україна», за 5 хвилин організувавшись і вийшовши на подвір’я гімназії, вони створили справжню “вишиванкову” хвилю.

                                                                                                                                      За інформацією Гончарівської гімназії