Ось і добіг кінця другий тиждень роботи таборів  «Соняшник» і «Лелечата» закладів освіти Гончарівської громади. Та скільки вже цікавого побачили вихованці таборів, тому що виховна робота базується на розвитку дитячої самодіяльності, шляхом колективних творчих справ. Яскравими і цікавими були ці два тижні у таборі.

   Особлива увага приділяється виховній роботі з дітьми під час відпочинку та оздоровлення, направленій на розвиток духовності, національної свідомості, відродження традицій, звичаїв, залучення дітей до заняття спортом та пропаганди здорового способу життя. Робота на належному рівні залежить, насамперед, від педагогічного колективу, його виховного потенціалу та професійної майстерності.    

   Тож план заходів роботи пришкільного табору складався з урахуванням пропозицій вчителів і дітей.    Кожен свій день діти розпочинають з  ранкової зарядки під енергійну ритмічну музику.  Виховний процес у таборах організований за тематичними днями: «День знайомства», «День юних природолюбів», «День чарівних сердець», «День спорту», «День творчості», «День скульптури та архітектури», «День моди», «Казкова подорож у світ англійської мови» та ін. Кожного дня перед дітьми відкривається  світ цікавих ігор, конкурсів, майстер – класів, змагань, зокрема:  конкурс виробів з природного матеріалу «Природа – я - ми», конкурси туристичної пісні, архітектурних споруд, дизайнерів та інші, спортивні змагання «Усім табором – на старт», «Футбол у спідницях», виготовлення гри більбоке, інтелектуальні ігри «Брейн – ринг», «Крамниця творчості», випуск стіннівок «Наповни серце добротою». Чудові емоції діти отримали від гри-квесту з англійської мови «Keep open your eyes». Учні Гончарівської гімназії із задоволенням відвідали не один раз Чернігівський драматичний театр імені.Т.Г.Шевченка, а вихованці табору «Лелечата» Смолинської ЗОШ І-ІІ ст. побували у історичному музеї.  

Дуже цікавим вийшло свято “День захисту дітей”. На спритних чекали спортивні змаганнях «Парк веселих розваг», юні художники  малювали на асфальті свої  фантазії, висвітлюючи багатогранну тему: «Такий веселий світ навколо мене»,    а фінальна частина свята об"єднала  всіх флешмобом «Я у колі друзів» і чарувала дитячою  концертною програмою «З Україною в серці». 

Так промайнуть цікаві літні дні у стінах рідних шкіл, завершать свою роботу пришкільні табори відпочинку, проте попереду дітлахів чекає довгоочікуване літо. Віриться, що літні канікули для наших вихованців пройдуть цікаво, весело і корисно. Адже «Соняшник» та «Лелечата» - добрий старт омріяного літнього відпочинку.

Відділ освіти

 Гончарівської селищної ради