Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області протягом поточного року проведено 90 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.  

За результатами перевірок ГУ ДФС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на загальну суму  близько 942 тис гривень.

          Порушення були встановлені під час кожної перевірки, а найбільш розповсюджене – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої. З початку року виявлено 48 таких фактів, переважно в Козелецькому, Ніжинському, Городнянському та Бахмацькому районах області. Штрафна фінансова санкція за дане порушення  від 10 тис гривень.

Також мали місце факти: роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії - 6; торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місці суб’єктами господарювання, що не мають статусу громадського харчування - 10; продаж алкогольних напоїв у заборонений час доби – 6;  зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР  8; торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами з підробленими марками акцизного податку – 5 та інші.

         З початку року анульовано 15 ліцензій, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами через порушення законодавства, а саме продаж алкоголю/тютюну особі, яка не досягла 18 років.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області