Підрозділом митного аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області під час документальної невиїзної перевірки одного із суб’єктів зовнішньо економічної діяльності, виявлено факт імпортування на митну територію України розкидача мінеральних добрив вартістю понад 152 тис грн з ухиленням від сплати належних сум митних платежів.

Декларантом фірми-отримувача було подано до митного оформлення митну декларацію, в якій заявлено код товару згідно Українського класифікатору товарів ЗЕД (УКТЗЕД), що передбачає нульову ставку мита.

Проте, в ході перевірки зясувалось, що код товару визначено невірно.  Відповідно до висновку акта документальної перевірки, імпортований товар підлягає декларуванню під іншим кодом УКТЗЕД, що передбачає застосування 10 відс. ставки ввізного мита. 

Таким чином, суб’єктом ЗЕД порушено вимоги Закону України від 19.09.2013 №584-VII "Про митний тариф України", п. 5 ч. 8 ст. 257 Митного кодексу України, п. 187.8 ст. 187 та п. 190.1. ст. 190 Податкового кодексу України, що призвело  до заниження податкових зобов’язань зі сплати митних платежів на загальну суму близько 23 тис гривень.

 

                    Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області