Фото без опису   Спорт – це життя! Культ здорового тіла, в якому здоровий дух, завжди був притаманний українцям.

         Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією стало у Гончарівській громаді проведення Олімпійського тижня, присвяченого Дню фізкультури та спорту, який пройшов з 9 по 13 вересня. Метою проведеного тижня  було визначено поширення ідей олімпійського руху в Україні, активізацію фізкультурно-масової роботи в навчальному закладі, формування у дітей  мотивацій до здорового способу життя, виховання учнів  на гуманістичних ідеалах олімпізму.

На святкування завітав Голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко, керівник Чернігівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Ліфар, заступник керівника Чернігівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Саченко та Стипендіат Олімпійського комітету Марія Ващенко.

Цього дня Олег Канава, директор ДЮСШ  «Олімпієць»,  провів товариський матч з міні-футболу між командами  смт. Гончарівське,  смт. Сновськ, смт. Ріпки та м.Чернігів. У напруженій і досить цікавій боротьбі перемогу здобула команда смт. Сновськ.   Переможці та учасники матчів були нагороджені кубками та медалями. Також всі присутні діти отримали в подарунок цукерки та сододку вату. Керівник Чернігівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Ліфар для учнів Смолинської ЗОШ  І-ІІ ст. та Гончарівської гімназії провів емоційну, запальну естафету «Веселі старти» та вручив усім учасникам медалі та подарунки. А Стипендіат Олімпійського комітету Марія Ващенко для учнів 10-11 класів провела Олімпійський урок «Спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя». Марія цікаво подала учням інформацію щодо історії спорту та Олімпійського руху.

До святкування Олімпійського тижня долучилися і маленькі вихованці закладів дошкільної освіти «Лісова казка» та «Веселка». Під час проведення спортивних змагань, вікторин, розваг маленькі спортсмени ділилися своїми знаннями про здоровий спосіб життя, спорт, змагалися, грали та навчали молодших дітей різним вправам.

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники змагань. Діти продемонстрували свої спортивні здібності, техніку виконання фізичних вправ, згуртованість, дружбу. Тиждень був насичений, цікавий та змістовний. Побажаємо усім  успіху в подальших спортивних звершеннях, адже спортивне життя не обмежується одним тижнем, попереду у кожного ще багато спортивних досягнень.

Відділ освіти

Гончарівської селищної ради