Фото без опису   

    12 листопада 2020 року відбувся профілактичний виїзд мобільної бригади соціально-психологічної допомоги до Гончарівської об’єднаної територіальної громади з метою попередження випадків домашнього насильства відносно дітей та захисту прав  дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

           В роботі мобільної бригади брали участь: Зореслава КУДЛАЙ - директор Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді,  Анатолій УСИК - начальник служби у справах дітей ЧРДА, Юлія КАЧАНЕНКО - начальник служби у справах дітей Гончарівської селищної ради, Людмила ЯЩЕНКО – фахівець із соціальної роботи Гончарівської селищної ради та представник благодійної  організації Богдан МАЗУР.

          Комісійно було відвідано  і обстежено умови проживання у 9 сім’ях, де виховується  13 дітей.  Це сім'ї,  які опинились в складних життєвих обставинах, сім'ї опікунів і прийомна сім'я. За результатами обстежень складено відповідні акти. Сім’ям, які перебувають у скрутному фінансовому становищі, були надані продуктові набори від благодійної організації.

               З батьками були  проведені попереджувально-роз'яснювальні бесіди щодо наслідків неналежного виконання батьківських обов'язків, недопущення жорстокого поводження та вчинення насильницьких дій по відношенню до дітей.

               На батьків, які свідомо тривалий час ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов проживання, навчання та виховання дітей, будуть направлені клопотання в поліцію про притягнення до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.