Фото без опису

                                                                                          Українська писанка,

                                                                                          Як дитяча пісенька.

                                                                                          Як бабусина казка,

                                                                                           Як матусина ласка.                                                                                                                                                                                   А. Камінчук                                                                                                                                                       

         Писанка — символ України, національне культурне надбання, котре репрезентує неповторну сутність українського народу та нерозривну єдність з попередніми поколіннями.
               З метою залучення школярів до системи культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій національної культури, популяризації образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, розвитку творчої активності учнів та дітей у відродженні народних ремесел та традицій відділом освіти Гончарівської селищної ради було проведено виставку-конкурс художніх виробів «Великодня писанка».
            До участі у виставці-конкурсі долучилися як вихованці закладів дошкільної освіти, так і учні закладів загальної середньої освіти, презентувавши свої роботи. На конкурсі було представлено і писанки, котрі відповідали усім вимогам і традиціям українського писанкарства, і абсолютно оригінальні писанки – виготовлені з мережива чи бісеру, зв`язані гачком, оздоблені різноманітними декоративними камінцями. Такий незвичайний формат конкурсу не обмежував учасників у прояві їхньої індивідуальності та фантазії.
          Правду кажуть, що писанка — це шедевр мініатюрного мистецтва, в якому людина відображає усі сторони свого життя — історію, звичаї, традиції, вірування, естетичні уявлення, поетичні бажання та власні мрії. Цю думку підтверджує і різномаїття сюжетних композицій та неповторність кольорових гам, представлених на виставці.

За інформацією відділу освіти 
Гончарівської селищної ради