Фото без описуСьогодні, 23 лютого 2018 року, відбулася ділова зустріч Гончарівського селищного голови Віталія Рудника з учнями 9-11 класів Гончарівської гімназії.

Селищний голова   розпочав зустріч  вступним словом, розповівши про сучасну реформу децентралізації, про історію створення однієї з перших успішніших ОТГ в Чернігівському районі, про проблеми Гончарівської громади та шляхи їх вирішення, про мережу всіх закладів соціально-культурної сфери громади, про виробництва, які успішно розвиваються і забезпечують людей робочими місцями.

     Розкрив цікаву для гімназистів формулу формування бюджету Гончарівської ОТГ і спільно в процесі розмови з’ясували, що основне джерело надходжень – податки на доходи фізичних осіб, і оскільки значна частина жителів – військовослужбовці, виходить чимала сума, плюс надходження від підприємницької діяльності, оренди земельних ділянок. Селищний голова зазначив, що саме завдяки об'єднанню всі територіальні громади збільшують свої доходи в рази. Таким чином децентралізація дозволяє кожній ОТГ виділяти кошти на розвиток власної інфраструктури – доріг, лікарень, освітніх і культурних закладів. Крім того, зробити перші розвиткові кроки громадам допомагають державні субвенції та міжнародні програми.

    Навів конкретні приклади із власних досягнень за минулий рік. Та гімназисти і самі це бачать, і дякують керівництву за придбані нові меблі, сучасну комп’ютерну техніку, мультимедійні дошки, проектори, плазми, підключення до системи інтернет, оновлені ремонтом світлі класи, санвузли, коридори, їдальню гімназії. Та головною темою зустрічі стало обговорення умов для творчого, інтелектуального розвитку дітей та учнівської молоді об’єднаної територіальної громади у вільний від навчання час, залучення до науково-дослідницької, технічної, музичної та інших видів творчості. До розвитку фізичної культури та спорту в селищі.

        За ініціативи селищного голови протягом навчального року відзначено кращих учнів гімназії стипендіями селищної ради. Є всім  до чого прагнути! 

      Найменшеньким жителям – всебічний розвиток, гімназистам і молоді – комфортні умови для навчання та змістовне дозвілля, старшому поколінню – належну увагу й турботу, усім жителям громади загалом – комфортну інфраструктуру. Саме такі пріоритетні напрямки розвитку в роботі визначив для себе селищний голова в Гончарівській об’єднаній територіальній громаді.

      Віталій Рудник переконаний – рушійною силою громади є молодь. Тому і хочеться, щоб молодь зрозуміла, що саме від неї залежить розвиток власної території. І хочеться прагнути і досягати якісних змін спільно, заради перспективи в розвитку громади й України в цілому. Якщо буде бачення, буде бажання - буде розвиватися громада!