Сільгосппідприємства Чернігівщини потребують працівників: актуальні понад 60 вакансій

З приходом весни традиційно пожвавлюється попит на працівників сільського господарства, адже саме в цю пору року стартують весняно-польові роботи. Не став винятком і цей рік. Попри воєнний стан та постійні ворожі обстріли прикордоння, місцеві сільгосппідприємства продовжують працювати та тримати економічний фронт.

Як «оптимізувати» пенсію?

Законодавством передбачено можливість виключення місяців із «невигідною» заробітною платою (низькими порівняно з іншими місяцями коефіцієнтами) з періоду, за який враховується заробіток для обчислення пенсії. Це робиться для того, щоб не допустити зменшення зарплати для обчислення пенсії, і, в результаті, підвищити розмір пенсії. Таке виключення – називають «оптимізацією заробітку». При «оптимізації» можливо виключити із підрахунку зарплати періоди до 60 календарних місяців страхового стажу підряд, але не більш як 10% тривалості страхового стажу, обчисленого в одинарному розмірі. 

Для роботи пенсійної служби в умовах воєнного стану, обстрілів та ракетних ударів надзвичайно важливим є безперебійне електропостачання.

Призначення та виплата пенсій, житлових субсидій та пільг, допомоги на поховання, лікарняних та регресних виплат, функціонування електронних реєстрів неможливі без сталого постачання електричної енергії.

Лідія Падалка: «Служба зайнятості фінансово підтримує роботодавців, які працевлаштовують безробітних»

Служба зайнятості цьогоріч реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових і збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення ефективної зайнятості населення. Зокрема, шляхом надання фінансової підтримки роботодавцям.

Податкова знижка за оренду житла для внутрішньо переміщених осіб

Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

Пенсіонери Чернігівщини отримають оновлені виплати

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2023 року з 1 березня ц.р. проведені індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

У січні-лютому 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,8 млрд гривень податків та зборів

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий поточного року надійшло майже 1,8 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 40,3 відс. більше за факт надходжень двох місяців попереднього року (512 млн грн).

Протягом січня-лютого 2023 року платники Чернігівщини сплатили понад 4,6 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

Платниками податків Чернігівської області у січні-лютому поточного року до бюджетів усіх рівнів сплачено 2,9 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,2 відс. перевищує фактичні надходження відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд грн (зростання на 73,6 відс.).

До уваги платників податків, що звертаються за отриманням Довідки про відсутність заборгованості

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку із наявністю значної кількості типових помилок при оформленні платниками Заяв про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи  повідомляє таке.