ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

Чи може колишній військовослужбовець, не пенсіонер, який є учасником бойових дій, отримати разову грошову допомогу до Дня незалежності України, якщо він не звернувся за ії виплатою до 24 серпня ?

Види страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання

Законом України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено такі види страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання:

Удосконалено механізм надання соціальних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14.07.2023 № 775 “Деякі питання реалізації прав потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на отримання соціальних послуг“. Що передбачає новий документ і про які зміни йдеться?

До Дня Незалежності українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разову грошову виплату

21 липня, на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань» Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань».

Платники Чернігівщини у липні 2023 року сплатили до бюджетів 1,4 млрд грн податків і зборів та 984 млн грн єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що у липні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,4 млрд грн податків та зборів.

Підтримка ветеранів та членів їх сімей: можливості працевлаштування та започаткування власної справи

1 серпня в Агенції регіонального розвитку відбула зустріч з учасниками бойових дій, представниками неурядових громадських, волонтерських організацій та благодійних фондів. Йшлося про шляхи та механізми підтримки ветеранів та членів їх сімей. «Хочу подякувати за вашу мужність та сміливість. Сьогодні суспільство має зробити все можливе, щоб почути вас і знайти вирішення ваших проблем», – звернулась до ветеранів заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.