Шановні жителі Гончарівської громади!

 Звертаємо Вашу  увагу та інформуємо Вас про те,  що згідно Закону України «Про відходи»  ми запроваджуємо  з січня 2018 року  систему роздільного збирання твердих побутових відходів у нашій громаді.

        Гончарівською селищною радою розроблена «Програма благоустрою об’єднаної територіальної громади на 2018 рік», де одним із пунктів є забезпечення екологічної очистки території від побутових відходів шляхом запровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів та організації вивезення сміття. Збирання ТПВ у громаді та своєчасне вивезення  здійснюється комунальним підприємством «Гончарівське» згідно графіка роботи.

     Для роздільного збирання ТПВ та з  метою зменшення їх шкідливого  впливу  на довкілля, поліпшення  санітарного стану громади та покращення умов проживання мешканців,  селищною радою придбано та встановлено на обладнаних майданчиках окремі  контейнери для збору пластику.

   Просимо Вас,  відповідно до вимог, підтримувати порядок сортування твердих побутових відходів та навчати цього дітей в родинах. Від того, як кожен буде сортувати сміття у себе вдома сьогодні, залежить, яким навколишнє середовище буде завтра!

      Після збору пластикові відходи будуть передаватися  на пункти тимчасового зберігання та реалізовуватись на пункти прийому вторинної сировини для подальшої переробки.

Пам’ятаємо, що саме цим  ми зможемо самостійно  вирішити цілий ряд проблемних питань, а саме:

захист та збереження довкілля – покращимо екологічну ситуацію на території громади за рахунок зменшення впливу шкідливих речовин, які утворюються у навколишньому середовищі в результаті горіння та розпаду пластику (період розпадання 300 років);

-протипожежний захист – зменшимо кількість горючих речовин на нашому сміттєзвалищі;

-продовжимо термін експлуатації місцевого сміттєзвалища – за рахунок зменшення потрапляння ТПВ (пластику)на його територію;

 -благоустрій – за рахунок втілення програми покращиться стан прибудинкових територій, вулиць селища та лісового масиву  громади;

-свідомість населення – покращення рівня культури жителів в сфері поводження з ТПВ.

Дбаємо про чистоту довкілля разом!