Служба зайнятості допоможе підприємцям

Іванівська територіальна громада – мальовнича сільська місцевість поблизу Чернігова, по дорозі до Києва, що об’єднує 17 сіл. У перші дні повномасштабного вторгнення деякі з них потрапили в окупацію, деякі - майже місяць перебували під перехресним вогнем. Ця громада - одна з тих на Чернігівщині, яка найбільше постраждала від бойових дій та злочинів російської армії. Для місцевих жителів ці події стали справжнім лихом, а для бізнесу - випробуванням.

Обов’язок ріелторів – повідомляти контролюючий орган про укладені за їх посередництвом договори про оренду нерухомості

Відповідно до п.п.170.1.6 п.170.1 ст.170 Податкового кодексу України (далі Кодексу) суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (ріелтери), зобов’язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації. Інформація подається в строки, передбачені для подання квартальної звітності, за формою встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної фінансової політики (наказ Міністерства фінансів України від 13.05.2017 №497).

Житлова субсидія - «в один клік»

13 червня ц.р. Уряд ухвалив постанову № 601, якою передбачено запровадження експериментального проєкту з удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій

Працевлаштовано понад 2 тис. безробітних!

У січні-травні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 11,5 тис. безробітних громадян, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості. Зокрема, 2,1 тис. осіб знайшли роботу, ще 2,4 тис. - залучено до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 183 особи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.